Nagyvilág

Videó
Kié a föld? A Szeben megyei Hortobágy-völgyben, Erdélyben egyre többen teszik fel maguknak ezt a kérdést. Itt van Románia második legnagyobb természetvédelmi területe, a helyi földeken évszázadokon át kisgazdaságok működtek. Nemrég nagyvállalatok, döntően külföldi cégek, kezdték el nagyüzemben felvásárolni a földeket. A következmények a gazdákra és a természetre nézve is súlyosak lehetnek. A Deutsche Welle riportja.
2024. 06. 01. 12:16
Élő
Az Európai Bizottság pénteken folyósította a Palesztin Nemzeti Hatóságnak elkülönített uniós támogatás második 25 millió eurós részletét, hogy hozzájáruljon a palesztin köztisztviselők fizetéséhez és nyugdíjához, valamint 16 millió eurót utalt az a palesztin menekülteket segítő ENSZ-ügynökségnek (UNRWA) a palesztin menekülteknek nyújtott alapvető szolgáltatások, köztük egészségügyi és oktatási szolgáltatások biztosítására.
2024. 05. 31. 17:49
Élő
Az EU Tanácsa megállapodott, hogy szankciókat vezet be hat észak-koreai természetes személy és három szervezet ellen, mert részt vesznek Phenjan illegális fegyverprogramokkal kapcsolatos tevékenységeiben és Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborújának támogatásában - jelentette be a brüsszeli testület pénteken.
2024. 05. 31. 15:57
Élő
A megváltozott helyzethez való stratégiai igazodás jegyében döntött úgy a német kormány, hogy megengedi Ukrajnának a Németország által szállított fegyverek bevetését oroszországi katonai célpontok ellen, jelentette ki pénteken Chisinauban Boris Pistorius német védelmi miniszter a moldovai hivatali kollégájával folytatott találkozóján.
2024. 05. 31. 14:27
Élő
A külügyminisztérium a hónap elején meghamisított egy jelentést, hogy felmentse Izraelt a felelősség alól a Gázába irányuló humanitárius segélyek beáramlásának megakadályozásáért, felülbírálva saját szakértőinek tanácsát - állítja egy volt magas rangú amerikai tisztviselő, aki a héten lemondott.
2024. 05. 31. 09:46
Olvasói sztorik